ДСБ настояват премиерът да освободи седем министри, "за да се спре процеса на разпад на държавата".
 
Това каза в изявление от парламентарната трибуна заместник-председателят на партията Веселин Методиев.
 
"Изборите отминаха, корупцията и организираната престъпност във властта останаха. Избухналите по време на кампанията скандали на най-високи нива в държавата бяха замазани от органите на сигурността. Прокуратурата не отговори има ли виновни или невинни, остана последна възможност за политически промени в изпълнителната власт", смятат от ДСБ.
 
От партията настояват министър-председателят Сергей Станишев да освободи министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, "който сключи неизгоден за България договор за доставка и пренос на руски газ, обслужи руските имперски интереси в енергетиката и препятства правосъдието, за да предпази свой личен приятел".
 
ДСБ настояват и за освобождаването на министъра на вътрешните работи Румен Петков, който според тях е провалил разследването, поставил е МВР под контрола на репресивния апарат на комунистическия режим, превърнал е вътрешното министерство от институция за разкриване в институция за прикриване на престъпления и в изпълнител на политически поръчки.
 
Тъмносините искат и освобождаването на вицепремиера Емел Етем, която "доказано злоупотреби с ресурсите на държавния резерв, създаде традиция на корупция в борба с бедствията и авариите, започна политико-съдебни преследвания срещу длъжностни лица".
 
От партията настояват за отстраняването на министъра на земеделието Нихат Кабил, който според тях е блокирал Държавен фонд "Земеделие" и е спрял финансирането на селскостопански проекти, прикрил е разкрита от европейските органи корупция в програма САПАРД и "унищожава български гори в полза на обръча на фирми на Доган".
 
Хората на Костов зоват за освобождаването и на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, който е провалил проекта "НАТУРА 2000", позволил е безконтролно строителство в защитени територии и е облагодетелствал фирми на ДПС в дейността с отпадъците.
 
ДСБ настояват и за освобождаването на министрите Радослав Гайдарски и Емилия Масларова.
Първият според тях е блокирал Здравната каса и болничната дейност, а Масларова облагодетелствала семейството си от властта.
 
Според ДСБ всичките тези министри трябва да напуснат поради непрекъснатите скандали, управленческа корумпираност и некомпетентност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase